07 d’octubre 2005

I per fi la lliga catalana

I amb ella el debut del Barça... No va ser un grandíssim partit, tot just estem encara amb pretemporada (malgrat estar jugant ja un títol), però vam poder veure unes quantes coses, que ja hi havia ganes després de tan temps sense veure bàsquet del Barça i després del pèssim any passat.

L'estil de joc com era d'esperar és d'intentar imposar un ritme ràpid i amb molta movilitat, una mica l'estil TAU (com és normal), però sense tenir a Calderón. L'objectiu seria defensar bé, controlar rebot i sortir al contraatac, és el joc amb el què ens sentirem més còmodes. El problema és que de moment tampoc vaig veure una gran defensa, com també era d'esperar veient el TAU dels últims anys entrenat per Ivanovic, així que ens divertirem més, però ni de bon tros tindrem un mur allà darrera com amb en Pesic. Amb joc ja més estàtic el què m'agrada és que no hi para d'haver bloquejos i moviments d'homes per anar movent la pilota, així que no veurem el què em posava més nerviós dels últims temps, d'estar un home amb la pilota i la resta parats mirant el què feia. L'altre gran canvi respecte Pesic i el nefast any passat són les nombroses rotacions, s'ha acabat el cinc inicial que juga molts minuts i una banqueta que ja es va desmoralitzant per no ser important. Aquí tothom sortirà a jugar i a donar el màxim, i sino, al cap de res a la banqueta. De totes maneres també és cert que vaig trobar certes rotacions excessives, una mica a l'estil Aito, de quan un comença a pillar la ratxa, et canvien, però no sé si era per dosificar les forces ara a l'inici.

Sobre els nous fitxatges:

- Shammond Williams: el que em temia. A pesar dels grans articles i comentaris de forers de l'acb, que si era un jugón, que si seria el cervell de l'equip, la representació d'Ivanovic a la pista... jo em temia un Goldwire, el típic americà flipat. Tampoc m'agradaria ser massa dur en un sol partit i espero empassar-me aquestes primeres paraules, però el seu partit d'ahir va ser pèssim. Nombroses pilotes perdudes, direcció de joc i selecció de tir dolentes. No és el tipus de base que m'agrada, així que entenc el fitxatge de Vujanic (en un principi estava en contra) i esperem la seva ràpida recuperació. O millora, o dura 2 dies en el Barça.

- Basile: se'l va veure molt poc, uns quants tirs fallats al principi i ja no va jugar més, suposo avís d'Ivanovic i tranquilitat pels afeccionats, ja que és un gran jugador però està acostumar tirar-ho tot, entri o no, i així al Barça res de res. El gran estat de forma amb el què ha arribat Navarro suposo ajudarà a què puleixi aquest punt. Fora d'això m'agrada el seu fitxatge perquè per primer cop posa pressió a Navarro, és un bon defensor i un jugador més que pot decidir un partit.

- Thornton: actuació correcta d'aquest nou americà, bon treballador, jugador d'equip, que pot aportar coses, moltes més que les que va mostrar ahir. L'únic però és que com deien molts forers, efectivament té un cos més de 2 que de 3, així que en certs partits no descarto minuts de Kakiouzis o Trias jugant de 3.

- Kakiouzis: suposo que encara adaptant-se després del gran europeu, va mostrar pinzellades de les moltes coses que també crec pot aportar (sobretot al principi, doncs quan va tornar a sortir a la segona part se'l va veure bastant més descentrat). Lluita pel rebot, bons moviments interiors i tir exterior, un altre bon jugador d'equip.

- Marconato: el fluix Eurobasket ens feia temer un Marconato en línia descendent, però ahir va demostrar l'encertat del seu fitxatge i va tancar les boques dels que el titllaven de jugador mediocre de 8 ppp-8 rebots. Sense Marc Gasol i amb una línia exterior (fora de Navarro) més fluixa del què serà normal, va mostrar que si convé pot assumir reponsabilitat ofensiva (19 punts), a més de rebot i intimidació defensiva.

Dels de sempre, grandíssim Navarro (esperem que segueixi la línia ascendent que mostrava fa un parell d'anys), currante De la Fuente amb un bon tir (un altre estiu que deu haver practicat el tir, aquest noi no ha d'anar mai a la selecció), gafe Grimau (un dia que tenia minuts io no ho feia malament i es lesiona), bon base reserva Sada (que serà cedit... o acabarà en el lloc de Williams), complement Fucka (s'ha acabat ser titular, aquest any toca aportar minuts de qualitat de 4 o 5) i motivat Trias (jo confio en la seva explosió aquest any, doncs Ivanovic ja el volia pel TAU i té molt potencial). Sobre aquest últim dir que el canvi amb hamilton que ha sortit publicat no el faria ni de conya. Entre un mercenari que va tenir una bona ratxa l'any passat i un culé de tota la vida que ha d'explotar, em quedo amb aquest últim, molt més polivalent a més, ajuda en el rebot gràcies a la seva envergadura, només li falta tendir a jugar més per dins (sembla que l'entrenament físic de l'estiu ha servit, se'l veia més fort malgrat que segueix sense tenir cos per lluitar contra moles).

Que un 5 més bo completaria l'equip, sens dubte, però això si ens n'anem a un Papadopoulos o algú així, no a un Hamilton, que si no fos seleccionable, no voldria ni el Fuenlabrada.

Sobre el Manresa, en la línia de l'any passat, equip fluixet que patirà per mantenir la categoria, cosa que farà si com habitualment posa el pundonor necessari per combatre la seva falta de qualitat interior, només Ricci, doncs Patterson juga més per fora. El joc exterior segueix sent correcte al mantenir l'estructura base i fitxat a Maravic. Esperem que aquest any a fora juguin a nivell més semblant que a casa per no patir tant.

0 comentaris: