09 d’octubre 2005

Insomni

Sota aquest títol podria començar a parlar sobre els meus problemes per dormir, però no és ni de bon tros aquest el pròposit per avorrir-vos avui, sino parlar de la nit d'ahir, que malgrat el títol, tampoc va ser el d'una farra boja sense fi.

Insomni és una marató teatral que s'organitza al casal del carrer Ali-Bey 120, un lloc on no hi havia estat des de petit quan hi anava allà a jugar amb altres nens del barri a jocs de taula o d'ordinador, en aquells temps on com a molt tenies un amic amb un amstrad que tardava mitja hora en arrancar. Ara és un lloc destinat a servir a grups de jovent per a sales d'assaig de música i teatre i organitzar events com el d'ahir, que era la serva tercera edició (i primera que jo hi anava aconsellat per un colega de la uni). La marató dura 12 hores, de 16 a 4, i en ella es fan en una sala petita tot un seguit d'actuacions teatrals, monòlegs, espectacles humoristes o de màgia. La durada d'aquestes sol ser (excepte alguna excepció) d'una mitja hora, la qual dona una certa flexibilitat per anar entrant i sortint, doncs lògicament ningú serà capaç d'aguantar les 12 hores veient-ho tot. La mateixa sala disposa d'una barra on anar a demanar la beguda per anar fent més amena l'estada (sobretot amb la calor que feia, únic però de l'esdevinement). Per a fer alguna pausa, res millor que el jardinet exterior amb una altra barra, taules per prendre la fresca i petar la xerrada i fins i tot zona chill out, on estar sentat al terra gaudint de la tranquilitat nocturna de la zona.

En quant a les actuacions, doncs com era d'esperar una mica de tot, però la curta durada i la varietat d'espectacles fan que puguis aguantar una bona estona sense fer-se pesat. Una bona oportunitat per a la gent jove de poder veure actuacions teatrals a baix cost en un bon ambient.

Especialment intrigat em va deixar l'actuació d'un mentalista, que després de moltes conyes que feien preveure un farsant amb certa gràcia, va acabar endevinant la paraula que havia el.legit a l'atzar una noia del públic dentre les múltiples pàgines d'un llibre, així mateix el.legit entre 5 possibles. Després d'estar parlant amb la noia un cop acabat l'espectacle, el truc és encara més indesxifrable...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

10 octubre 15:02

Ei, això de la mentalista m'ho has d'explicar millor, nen! Dissabte a les 17.00? :P

sukkus ha dit...

12 octubre 12:19

Sí, dissabte a les 17 :). Ho del mentalista ja en parlarem si vols (perquè no ho vam fer ahir? jaja, jo no havia llegit això encara). Però bé, és el que explico i la tia va dir q ni el coneixia (podia estar mentint, però la vaig veure una hora després de l'espectacle a la terrassa i estaven discutint encara d'això amb les amigues), ni sabia com s'ho podia haver fet. Les úniques pistes van ser q ell anava dient, pero coge una palabra palabra, así de las complicadas, i li va dir q començava per Q. I d'aquí "quisquilloso". Però bé, la tia podia haver sudat i anant a per una paraula amb inicial més comuna i curta per putejar. Tot un misteri