22 d’octubre 2005

Una historia de violencia

Una parella americana amb dos fills viu una vida plàcida en la petita ciutat americana de Millbrook. Són feliços amb el somni americà i la vida plàcida d'aquest petit lloc on tots es coneixen. Un dia dos assassins entren en el petit cafè del Tom Stall, qui frustra l'¡ntent de robatori, salva la vida d'una de les seves empleades i mata als dos assaltants. El Tom es coverteix en el nou heroi nacional i és el focus dels mitjans de comunicació. A partir d'aquest moment, la vida dels protagonistes canvia radicalment, degut a l'aparició d'un extrany personatge que es creua en les seves vides.

Dirigida per David Cronenberg (La zona muerta, M. Butterfly, Spider, Crash), el guió de John Olson es basa en una novela gràfica de John Wagner. Els protagonistes són Viggo Mortensen (El senyor dels anells) i la sorprenent Maria Bello (Asalto al Distrito 13) i compta amb la col.laboració de l'Ed Harris i William Hurt com a actors més destacats.

La història com el títol evidencia parla sobre la violencia, una violencia brutal que un es podria trobar qualsevol dia, allunyada de la violència espectacular i coreogràfica de les pel.lícules del gènere. Però en el film no es veu només aquesta, sino també les conseqüències que aquesta té sobre una familia, com l'aparició d'aquesta en les seves vides, les canvia completament. Ambientada als EEUU, on la història queda més verídica, el director pretén reflexionar sobre ella en un context més general, tot i que aquest marc implica en certa mesura una velada crítica a la societat nordamericana.
El director combina magistralment escenes de diferents registres, en els quals la parella protagonista es mou a la perfecció. Fora de les escenes violentes, també hi ha lloc per a les més íntimes, sentimentals i que plantegen dos grans dubtes sobre els que m'ha fet reflexionar més el film en realitat: Realment podem conèixer 100% a algú? Pot realment algú viure al marge del seu passat?

0 comentaris: