25 de juny 2007

Barça-71-Madrid-82 (1-3 i final)

I finalment no hi ha hagut cinquè partit, un Madrid que ha jugat molt bé, dominant el tot moment el ritme del partit i anotant cistelles claus en moments claus, ha guanyat amb tot mereixement el quart partit i amb això s'ha endut també la final.
Amb una defensa desastrosa a la primera part que ha portat el partit a un 33-52, i amb un Barça no especialment encertat en atac (especialment Navarro), semblava quasi impossible la victòria. A pesar d'això un cop més, no ha quedat tan lluny com el resultat marca, doncs amb coratge s'ha aconseguit arribar a un 71-75 a 1:10 del final... que novament Raül Lopez contestava 20 segons més tard amb un triple que sentenciava la final.
La defensa del Barça no ha pogut parar a Felipe Reyes (merescut MVP), ni a Tunceri, Raül i Smith que en moments importants han fet triples necessaris per dur el control del partit. Novament el rebot ofensiu s'ha escapat en excés (7 vs 13), però el cert és que el Madrid ha fet un bon partit i el Barça no tenia el millor dia. El Madrid tenia a més la confiança que dóna haver guanyat els dos partits a Vistalegre, partits igualats que el Barça no va saber guanyar. Victòria doncs justa pels blancs, que d'aquesta manera completen un doblet futbol-bàsquet que feia molts anys no veien. Felicitats doncs a un equip que a més ha estat molt regular durant tota la temporada, campió a més de la ULEB i que amb un entrenador novell, sense una plantilla excepcional i amb molts problemes de lesions ha estat capaç de fer aquesta grandíssima temporada.
En quant al Barça la temporada es pot qualificar d'acceptable, més tenint en compte com va començar. Finalment s'ha guanyat la Copa del rei (de bastant més prestigi que la fubtolística), es va estar a un pas d'entrar a la Final Four, i s'ha arribat a la final de la Lliga, assegurant a més presència en l'Eurolliga de l'any que ve, objectiu bàsic en un any (l'últim per fi dels triennis) realment difícil. Queda el regust amarg de què amb un equip que de nou tornava a tenir un pressupost competitiu en el panorama europeu es podia haver fet quelcom més. Segueixo pensant que la plantilla del Barça tenia potencial per eliminar Unicaja a quarts d'Europa (una altra cosa ja era guanyar la Final Four) i per guanyar aquesta lliga, però els ha faltat el toc que et converteix en guanyador. Important és que s'ha tornat a estar a dalt en totes les competicions i que si mantenim la línia, fem alguna remodelació a l'equip, l'any que ve s'aspiri a tot, i si comencem millor que aquest poguem guanyar algun títol més. L'inici penós ha marcat una temporada on sempre s'ha hagut d'anar a remolc remontant i les urgències probablement no han permès treballar l'equip tot el desitjable.

1 comentari:

Odisseu ha dit...

llastima no hagi vist el 5e partit...

sap greu... a veure si l'any que ve guanyem alguna cosa...

Per cert, no has dit res aquest any, com va anar el supermanager? vas guanyar? i el jaime? espero que no fes mes que tu!! ;-)