16 d’agost 2013

Siquijor

Qui busqui pau, tranquilitat i menys turistes encara dels pocs que hi ha en general a Filipines, Siquijor és el lloc.
A menys d'una hora de Dumaguette en fast ferry, llogar una moto només arribar a Siquijor Town serà el millor que pogueu fer per moure-us per l'illa, tot i que trobar una scoopy 100% automàtica amb fons pla per la bossa poc requerir visitar més d'una casa de lloguers.
Allotjament: o a la punta nordest de Sandugan (Kiwi Ressort en el meu cas) si voleu estar més aïllats o a les platges que queden entre San Juan i Palinton, per estar prop de San Juan i tenir algo més (no massa) de vidilla a la nit.
No espereu grans platges a l'illa, n'hi ha algunes (poques), però amb moltes hores inservibles per marea baixa. La més famosa de Sandogoong és en realitat un ressort destartalat amb poca platja (el millor és el camí per arribar-hi, amb arbres que formen una bòveda contínua). Jo em quedo amb la de Palinton (oest, per anar a la platja lliure de ressorts agafar caminet al costat de l'ermita).
Què ofereix doncs Siquijor? Una illa amb una carretera perimetral de 72 km sense pèrdua molt tranquila per anar en moto i gaudir dels paisatges i de la gent, menys acostumada al contacte turista. A destacar Lazi (sud) entre les poblacions, on a part podeu menjar barat i local a la plaça del mercat. Des d'allà també es pot internar una mica a l'interior i veure les cascades, on és possible banyar-se al riu amb aigua més fresqueta que la del mar.
Per als més valents, després d'omplir dipòsit en una de les múltiples paradetes de gasolina en ampolles de cocacola (que complementen les escasses i mal repartides gasolineres), val la pena internar-se també a l'interior i veure els paisatges i vistes des de les muntanyes (a més als amants de l'espeleologia tenen coves per visitar). Sense ja indicacions i més laberíntic, preguntant preguntant un pot acabar arribant a San Antonio, centre on es troben els misteriosos shamans de l'illa. Si no els veieu, haureu gaudit l'experiència del trajecte igualment.
2 nits i 170 km de scoopy més tard, passat l'esmorzar i resant perquè no plogui, serà hora de tornar al port i posar rumb a l'últim destí del viatge: Bohol.

0 comentaris: