21 d’agost 2013

Bohol II: Cruz Daku, Loboc Kayaking i retorn

Com resa a la pared on hi ha 18 atraccions de Bohol a les Nuts Huts, Bohol is much more than Tarsiers i les Chocolate Hills!! Així que sense temps per veure-ho tot, sí em prenia el segon dia, ja com a lonely cowboy per descobrir-ne un parell més.

Després del bon esmorzar que penjo com a foto vist l'èxit a facebook de l'esmorzar a Alona, i sota un cel radiant com feia dies que no tenia, començava el matí amb un trekking lliure a la creu de Daku, al cim d'una muntanya prop de Loboc. 3 hores de trekking des de les Nuts Huts, una per carretera i dues per pseudocarretera-camí. La caminata guanya interés especialment a la part final, quan definitivament és camí i apareixen les petites poblacions rurals. Però el millor sens dubte és la coronació del cim amb vistes 360 graus a tota l'illa des d'un dels seus punts més alts. El sol que convertia en infern (crec el dia més calurós de tot el viatge) una fàcil excursió, almenys servia per a una gran visibilitat a les costes, els camps d'arrós, els rius, les muntanyes i la selva de Bohol.
Xop de suor arribava a les Nuts Huts amb ganes de passar a l'aigua, trobant-me per sorpresa el Nedim (alemany d'origen iugoslau que xapurreja infinitat de llengües), escrivint el seu diari de viatge i qui ràpidament s'apunta al kayak pel riu Loboc. Una horeta d'exercici de braços per veure les cascades, la vida local al voltant del riu, la jungla que l'envolta i amb la recompensa final de banyet a unes water springs amb l'aigua més fresca (que no freda) de tot el viatge.
Sensació ràpidament oblidada amb la suor dels posteriors piques de ping-pong amb el Nedim, amb victòria final catalana per 5-2.
Els llaneros solitarios del dia anterior es veien substituits per parelles i famílies però l'última copa del meu viatge la feiem amb una interessant parella de grangers italians de viatge i treball constant pel món. A les 10pm nou toc de queda i nou adéu a tothom en última nit verdaderament de vacances.
Avui, camí de retorn a Tagbilaran (en bus abarrotat) per comprar billet de ferry, donar una volta per aquesta caòtica, però segura ciutat, i preparar totes les coses pel llarg retorn de demà: 1 vaixell (Tagbilaran-Cebu), 3 avions (Cebu-Bangkok-London-BCN) i 39 hores reals... si tot va puntual.

1 comentari:

XESCO ha dit...

He estat una bona estona rellegint les teves experiencies a Filipines !! Jo m'hi vaig SOL i per 35 dies dvendres que ve i m'he apuntat del teu blog (com d'alguns altres) algunes referències !!!

Xesco