28 de maig 2008

Barça-TAU: la gran final

En els últims 15 anys han estat presents en totes les finals de l'acb, però curiosament mai havien coincidit encara en l'última batalla per assolir el màxim títol nacional. Després de tants anys doncs és el moment de veure's les cares finalment, el tercer contra el quart de la regular, protagonitzant la primera final sense cap dels dos primers classificats.
Després de l'exhibició mostrada contra la Penya, el Barça es presenta curiosament com el favorit, més havent recuperat per aquesta gran cita l'avantatge camp. Però això pot ser una arma de doble fil: l'any passat també vam creure el mateix contra el Madrid, que ens va acabar superant amb relativa facilitat. Sembla que últimament a l'equip blaugrana se li dóna millor anar de tapat. Però és moment de què l'equip es reivindiqui i aconsegueixi l'ansiat títol. Seria una manera de demostrar que potser no ens cal una gran revolució, com fa unes setmanes la gran majoria pensàvem, sinó que de cara a l'any que ve amb quatre retocs podem fer un equip que aspiri a tot. El Palau és un infern difícilment inexpugnable (més en aquestes grans ocasions) i la plantilla és més completa que la del rival, així que no s'ha de fallar.
El TAU però és un equip a tenir en compte. No en va, malgrat els dubtes que ha despertat aquest any, és l'únic equip que ha arribat a totes les finals (comptant la Final Four com a tal) de l'any... però perdent-les. És doncs també la seva última oportunitat per salvar la temporada. Amb una banqueta menys profunda, cal destacar però tres homes que poden ser importants. Planinic, per la dificultat que sempre comporta defensar un base de tan alçada i gran tècnica. Mickeal per ser el tipus d'aler que precisament li falta al Barça i que a més últimament s'està convertint en el líder de l'equip, aportant en totes les facetes. I Splitter, un futur NBA que s'ha convertit en el 4 més determinant de la lliga. Interessant serà veure doncs el seu duel amb l'actualment irreconeixible Ilyasova. Si s'aconsegueix parar aquests tres homes hi haurà molt de guanyat, sense desmerèixer naturalment a la resta. Una resta, on cal destacar quin paper farà Rakocevic. Un home imparable quan té el dia, però que baixa molt el rendiment fora de casa i que és conegut per desaparèixer precisament durant les finals. Esperem que no decideixi despertar precisament en aquesta...

0 comentaris: