15 de maig 2008

Pfingst: Königsee + Baggersee + Volkfest IN

Fa uns mesos el Marcos i jo decidíem anar a veure el probablement racó més preciós de Baviera, elllac Königsee, situat en un territori clarament obtingut a Àustria i tocant a Salzburg. El lloc ens va impressionar, però decididament no vam triar el millor dia...
Aprofitant el mini estiuet que ens ha tocat viure aquest inici de maig, tocava doncs repetir experiència però amb un dia assolellat com pocs se'n veuen en aquestes terres. Així sortíem amb l'Encarna, el Roger i la Mireia ben d'hora cap allà, on es trobaríem amb el Ricard i l'Alfonso cadascun d'ells amb tres visites per barba. Un bon grup de gent doncs per disfrutar de les maravelles del paisatge. Si al bonic llac d'aigua (potable!!) amb els seus tons verd-blavosos que havíem vist llavors se li sumen les vistes de les altes muntanyes que el rodegen encara amb el seu punt de neu, un entén els elogis generalitzats que rep aquest lloc de tots els seus visitants. Després del passeig en vaixell elèctric fins a l'altra punta del llac (únic mitjà possible), el Roger i jo decidíem donar-nos un banyet, no tan fred com un esperava, i desitjant no haver acabat amb la potabilitat de l'aigua. Un curt passeig et porta fins al Obersee, que també decidíem provar i que a pesar de la seva menor profunditat, estava bastant més fred. El temps però era immillorable i es podia anar passejant en banyador fins a assecar-se. La nota negativa la va donar la caseta amb la dona que serveix llet i formatges frescos, que estava en fase de remodelació. Això ens obligava a anar fins a la cascada més alta d'Europa i fer el camí de tornada fins al Königsee sense menjar res, cosa que solventàvem però a l'arribar amb un bon dinar bavarès a horari espanyol. Dotze hores més tard arribàvem de nou a Ingolstadt per en el meu cas estrenar la Volkfest d'Ingolstadt d'aquest any. És a dir una de les festes alemanyes a l'estil com l'Oktober: gerres de litre, música i balls sobre els bancs de la taula.
Diumenge tocava repetir l'experiència bona de l'any passat i vaig organitzar una barbacoa al Baggersee, el llac artificial que hi ha a Ingolstadt. Malgrat les nombroses absències de molta gent degut al pont, la convocatòria va ser força exitosa, si bé va significar realment un pas del testimoni a les noves generacions de residents que han arribat i que van ser la gran majoria dels participants. Una activitat que hauran d'anar repetir els pocs dies de sol que tindran en la seva llarga estada per Alemanya que encara els hi queda. Pel vespre tocava repetir Volkfest, canviant aquest cop de la tenda Nordbräu a la més petita Zum Stifl, on hi havia un grup molt més fiestero que el dia anterior i que ens va animar a anar demanant una Mass darrere l'altre fins al final (sobre les 23:30). Però lògicament no era plan d'anar a dormir amb tota la birra al cos, així que la ruta va proseguir completa: La Diva + Lago Bar + Eiskeller.
Després d'uns dies més de sol (que vam aprofitar amb el Jorge dimarts per anar al Biergarten Antonius Schwaiger), sembla que avui comença el canvi de temps que acaba amb l'estiu alemany. Els quasi 20 dies de temps increïble que hem tingut deu haver estat la jornada més prolongada de sol que he tingut mai en aquest país. Per sort, d'aquí no res podré tornar a gaudir de l'estiu verdader de la meva estimada Barcelona.

Fotos Königsee
Fotos Baggersee

1 comentari:

Anònim ha dit...

per tant, queda confirmat que quan a Alemanya fa bo, a Barna plou, no???

jejeje