21 de maig 2008

Catalunya independent?

Sorprenent l'estudi que va publicar ahir la UOC i del qual s'han fet ressò diferents mitjans de comunicació importants. Segons aquest no caldria esperar al 2014 (almenys dins de clau catalana) per obtenir una victòria en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Llegint l'informe complet, la majoria de resultats publicats poden ser factibles, i també estic segur que després dels últims aconteixements dels darrers anys molta gent s'ha adonat que certes coses han de ser gestionades de forma més local. Però d'aquí a pensar en una majoria pro-independència hi ha un gran pas que no observo ni molt menys a la nostra societat. M'agradaria veure el perfil dels 1.108 enquestats!

2 comentaris:

_TT_ ha dit...

Bueno, ya lo dicen, hay verdades, mentiras y estadísticas

Marc Gil ha dit...

El que està clar és que Catalunya o serà independent o no serà.

El que em sorprèn de l'estudi és que un 20% de la gent que es declara només espanyola diu que estaria a favor de votar per la independència de Catalunya. Com a mínim em sembla extrany...

El que haurien de fer és fer un referendum i llestos. A partir d'aquí sabem si és respecta o no es respecta una voluntat 100% democràtica o, encara que soni fort, se li fa el mateix cas que la voluntat expressada en altres pobles de manera violenta, encara que sigui en determinats episodis i organitzacions.