15 de maig 2008

Playoffs acb: quarts de final

Avui s'inaugura el playoff de la lliga acb. Un playoff del qual ha de sortir el nou guanyador de la màxima competició nacional i el nom de l'equip que acompanyarà a TAU, Unicaja, Madrid i Penya en la propera edició de l'Eurolliga (cas d'haver-hi algun, que en tot cas ha de superar la posició de la Penya en aquests playoffs). La gran novetat d'aquest any serà que tant els quarts com les semis seran només a tres partits (1-1-1), mantenint la final el clàssic (2-2-1): més emoció doncs per una banda, menys temps per guadir de la millor fase la de temporada per l'altra.

Reial Madrid-Unicaja Màlaga

Primer contra vuitè, a priori hauria de ser l'eliminatòria més desigual. Però l'Unicaja és realment un regal enverinat. Molt irregular durant l'any, no deixa de ser un equip amb una gran plantilla i amb un entrenador amb molts recursos tècnics i que sol planificar la preparació perquè l'equip arribi en aquests moments decisius en el seu millor moment. Per potencial de jugadors el nivell no seria tan dispar, però el Madrid tant l'any passat com aquest s'ha mostrat com el gran dominador nacional i amb una base sòlida que s'ha mantingut. L'avantatge camp davant un equip malagueny que durant la lliga regular s'ha mostrat molt més feble fora de casa hauria de resultar decisiva.

Tau Ceràmica Vitòria-Pamesa València

Quart contra cinquè hauria de ser l'eliminatòria més igualada. De no ser per les baixes vitorianes no la consideraria pas així. El Pamesa ha mostrat un bon nivell aquest any però sembla encara està lluny de ser un equip capaç de donar un pas endavant en els moments claus. Amb jugadors de gran qualitat com Shammond, Douglas o Milojevic, li falta probablement una banqueta més profunda per aspirar a grans coses. Però atenció perquè el TAU perd en aquesta primera ronda a dos homes importantíssims com Planinic i Rakocevic. És moments doncs perquè Jasaitis i Singleton demostrin el perquè del seus fixatges, i la resta d'homes importants (Prigioni, Mickeal, Splitter, Teletovic) es multipliquin. En tot cas l'avantatge camp també hauria de resultar decisiva perquè els vitorians passin ronda i en funció de l'evolució dels lesionats puguin aspirar a més.

DKV Joventut Badalona-Akasvayu Girona

L'equip que practica el millor bàsquet (i que va camí de recuperar les glòries passades després de guanyar ja Copa del Rei i ULEB Cup) contra la tercera temptativa consecutiva del nou ric Akasvayu per passar de primera ronda. La Penya és clarament favorita, amb un joc que ha passat per sobre de molts equips nacionals i estrangers aquest any, i una plantilla força compensada. Un equip clarament dependent de la seva gran estrella Rudy però que a la vegada té molts homes que aporten en partits diferents. Caldrà veure l'estat físic amb el què arriben però després d'una dura temporada, que ja ha comportat una clara baixada de rendiment en els últims partits de l'altra R (Ricky Rubio). Enfront un equip amb menys pressupost que altres anys però que ha anat de menys a més, que compta amb el MVP de la competició (Marc Gasol) i que sembla arribar a playoffs en un gran moment de forma. La sorpresa s'antulla però difícil.

AXA FC Barcelona-Iurbentia Bilbao

L'equip més llorejat des de la creació de l'acb contra un debutant en playoff. Barça favorit? Dubtós si tenim en compte que l'equip bilbaí ja ens ha eliminat aquest any de la supercopa acb, de la copa del rei i que ve de guanyar-nos el divendres passat en lliga. Com a nota positiva que mai han guanyat en un Palau, que haurà de ser el de les gran ocasions per superar ronda i fer decisiva l'avantatge camp obtinguda. Després d'ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra, caure-hi una tercera seria un fracàs absolut. El potencial de l'equip és lògicament molt superior, però s'ha de deixar de mostrar en comptagotes i treure-li el millor partit en aquesta fase decisiva.

De totes maneres les eliminatòries 1-1-1 són molt traïdores i deixen molt poca reacció. La lògica en les quatre eliminatòries seria un 2-1 o 2-0 per l'equip amb avantatge camp, però un començament amb 0-1 pot desembocar fàcilment en la sorpresa final.

1 comentari:

Anònim ha dit...

jo crec que TAU, DKV i Barça segur, és més

l'Unicaja és una putada per a tot líder de la regular... com pot quedar 8è??

Així li ha anat al Madriz en el primer patrit, jejejeje