15 de gener 2006

El final de Plata??

Ha estat el nostre últim gran descobriment discotequer a Barcelona, durant aquests últims anys ha estat el nostre lloc talismà, a on podies liar-la com a cap altre altre lloc en les gran celebracions, a on podies anar un dia tú i un altre, a on podies anar amb grups diferents i sempre passar-ho bé, a on podies anar a escoltar bona música, a ballar, a intentar lligar amb les no massa nombroses ni en general massa espectaculars ties que hi van, però de condició molt diversa... Un lloc sense horaris, sense llei, sense restriccions estúpides per imatge, sense suplements pel red bull i per un preu bastant inferior a l'habitual en qualsevol local mig decent (o no) de Barcelona.
Encara me'n recordo quan el vam descobrir, un antro que a primer cop d'ull decepciona, sobretot si entraves abans de les 3 com normalment fem, i te'l trobaves buit. Però la música acompanyava i al final s'acabava omplint dins de límits racionals, i acabaves disfrutant d'una gran festa, sempre amb un bon ambient imperant a pesar de l'absència de vigilància de la sala.
Però un lloc així no podia passar tants anys inadvertits i els amants i asidus de la sala, potser ens hem passat amb el boca-orella. Últimament el lloc s'anava omplint més i més, es començava a veure més xusma atreta suposo pel bon preu, manca d'horaris i permissivitat amb qualsevol tipus de substància, fins que el límit es va superar ahir clarament per sobre el soportable.
Un aforament molt superior al desitjable, impossibilitat de ballar a partir de les 3.30, empentes, males olors, moments d'asfixia... Al final tot això havia de portar al què semblava inevitable en les últimes setmanes, tangana sèria: ampolla de birra trencada al cap d'un, empentes, cops de puny, persona immobilitzada pel coll mentre li propinen cops de puny a la cara... Un espectacle deplorable, molt llunyà de l'esperit tradicional de Plata, però que demostra que desgraciadament amb l'espècie humana sempre hi ha d'haver un mínim d'ordre perquè la situació no es descontroli.
Caldrà doncs buscar nous llocs per descobrir en la sempre inacabable Barcelona, tirar més dels llocs alternatius que ja coneixem i esperar que algún dia ens arribi la bona nova que el Plata ha tornat a ser el què era.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo ho vas veure tu, kus?

Anònim ha dit...

Jo conec una noia que estava allà dissabte i no va veure res... o va ser divendres?

Anònim ha dit...

collons Kus, que apocaliptic!!!

Pos si que es va liar grossa, no?
Be, sigui el que sigui m'havia espantat al princip amb aquest titol...ara ja estic mes tranquil.

Vinga, ja em llegire es peripecies a Australia de mica en mica, i que consti que a m el fons i la lletra m'agraden

Anònim ha dit...

Sí, això ho vam veure jo, el Xavi i l'Adri de la uni. La baralla tot i el heavy que va ser probablement només s'enterarien els que estessin al mig de la pista en aquell moment (sí, dissabte), però per sort va durar relativament poc (1 min?) i després van desaparèixer (potser per seguir al carrer? ni idea, no els vaig seguir xD), així que amb la de gent que hi havia si estaves en algun lloc llunyà probablement no veies res. De fet el DJ per mi que ni es va enterar (o és un cabró), perquè després va posar una cançó ska, que no era el millor per asserenar els ànims.

Anònim ha dit...

ja JD, però és que ja la setmana passada amb l'Aitor ja estava també massa a petar, si les discos van pujant cada cop més els seus preus, cada cop va més gent allà, si està tan ple, no t'ho passes bé, i a sobre, amb la major gentussa que cada cop es veu, amb un lloc tan a petar, el què es liin baralles també serà més habitual, perquè constantment estàs xocant amb algú. O posen alguna mesura, o algú hi torna i em diu que va ser una moda puntual o jo en dissabte no hi torno (ara falta divendres clar xD). També pot ser que la gent deixi d'anar pel mateix fet i que en uns dies tot torni a la normalitat

Anònim ha dit...

Això qualsevol dia, ja ho vam dir, pot acabar malament. Quin era el pla de fugida en cas d'incendi? Per la finestra enlloc de per la porta? Doncs espero que no ho haguem de fer servir.

Una pena, la veritat. Encara toquen grups en directe? Jo només en vaig veure 1 i no sé si va ser per l'aniversari del JD, ara fa gairebé 3 anys (tant!?)