07 de gener 2006

Quin fàstic de país

És realment lamentable viure en un país on cada matí, et lleves i la major part dels dies la sorpresa que et trobes és un nou atac o insult a la teva terra. Avui, com si no tingués prou amb el dia ennunvolat i plujós que hi havia i que havia de suportar malgrat haver de fer un gran nombre de coses pel centre, un va a comprar tranquilament el diari i es troba amb la cara de l'impresentable Tinent General José Mena Aguado, amenaçant que l'exèrcit podria intervenir si l'Estatut extralimita la Constitució. Però aquest home en quin món viu?
És deplorable que després de tants anys de democràcia i pertanyent a la Unió Europea encara tinguem en el nostre país gent amb aquesta mentalitat, perquè el pitjor del cas és que el que ell diu segur que és compartit per molts comandaments militars i soldats rassos. Hi ha molta gent que encara creu que si un govern democràtic aprova un nou estatut (recordem que l'aprovaria el parlament espanyol, no només el català) o modifica el text de la constitució respecte l'original de 1978 (sempre segons la seva opinió, perquè no crec que treguin els tancs quan es modifiqui la successió monàrquica en favor de la filla del príncep), es poden treure els tancs i sotmetre a la regió que ha tingut tal atreviment. Declaracions com aquestes són impensables en qualsevol altre país democràtic i demostren el grau de subdesenvolupament que encara tenim en aquesta matèria. Perquè el pitjor del cas és que el principal partit de l'oposició no troba reprobable la immiscuició d'aquest militar en terrenys purament polítics.
Així que anem-nos preparant, perquè aprovem o no l'Estatut, amb més o menys retallades, algun dia el PP tornarà al poder i sembla ser que troben legítim que l'exèrcit ens vingui a ensenyar QUÉ COÑO ES ESTO DE EXIGIR EL CONOCIMIENTO DE VUESTRA LENGUA AUTONÓMICA.

0 comentaris: