21 de gener 2006

Repulsion (1965)

Pel.lícula de terror probablement en el seu temps (avui quedaria només l'escena de l'home al mirall), jo avui la qualificaria d'inquietant pel.lícula psicològica, sense arribar potser a thriller degut al seu ritme lent que ajuda a crear aquesta atmòsfera de malestar. Dirigida pel mestre Polanski, ens endinsa en el sempre difícil de representar món de la bogeria, ajudat per la brillant actuació de la magnífica Catherine Deneuve.

Carol és una reprimida sexual que sent repulsió pels homes i viu amb la seva germana, qui cada nit es porta el seu amant a casa, la qual cosa augmenta el seu odi. Quan aquests decideixen marxar de vacances, Carol es queda en un estat apàtic reclusa dins de casa, que incrementa la seva bogeria. Torturada per les seves visions de violacions i maltractaments (imaginacions sense més?), Carol acaba cometent un parell de crims, però el director no ens vol mostrar un monstre, sino una persona indefensa amb qui l'espectador s'acaba identificant tant o més que les pròpies víctimes.

Un gran blanc i negre, magnífic treball de càmara i molts detalls cuidats extremadament, junt amb certs efectes especials que devien sobtar al seu temps (gran escena la de les mans sortint de les parets), completen que el bon argument es converteixi en una molt bona pel.lícula recomenable per tot aquells amants de la història del cine, fans del director i/o amants de trames psiscològiques.

0 comentaris: