14 d’agost 2009

Creunt els deserts d’Arizona i entrant al Grand Canyon

558 milles (893 km) ha estat la distància conduïda avui, la més llarga excepte la del segon dia en què intentàvem fer via fos com fos entre NY i Chicago. Malgrat el gran nombre de quilòmetres el dia no ha estat gens pesat i ha estat fins i tot el dia que hem acampat més aviat, donant-nos temps a fer alguna partida de cartes entre sopar i anar a dormir. El secret llevar-se aviat i les espectaculars vistes d’Arizona.
La primera claror (que no rajos de sol) al llac ha marcat la nostra sortida de Salt Lake, recuperant la I-15 cap al sud direcció Las Vegas i passant tot el trànsit de la llarga àrea d’influència de la capital mormona. Al acostar-nos cap al sud de l’estat de Utah el paisatge s’anava fent més sec, preludi de l’entrada a l’estat d’Arizona a través de la US 89 per Hurricane. Durant tota la tarda fins arribar al Grand Canyon ens han acompanyat paisatge de pel.lícula, els què un s’imagina del Far West. Altiplans i penyasegats de terra vermella, formacions que recordaven les dels Badlands, canyons que excaven els rius sobre la terra, roques enormes despreses per l’esfondrament de penyasegats degut a l’erosió de les capes més baixes, poblats d’indis Navajos (que ja no viuen però amb titis sinó en cases prefabricades), motels westerns... En algunes zones properes a rius, el paisatge àrid de terra i males herbes es veia substituït per algun bosc de secà, però són miratges que duren ben poc (per sort). Entrant pel nord, hem creuat el Colorado pel límit nordest del parc del Gran Canyon, per un espectacular pont construit sobre l’inici d’aquest gran vall excavat sobre roca. Han estat poques aturades per estirar les cames, però un dia de road trip autèntic, on l’únic que s’havia de fer per entretenir-se era mirar per la finestra.
Quan el sol començava a caure, hem entrat al parc natural del Grand Canyon per l’entrada est, contemplant des de Desert View les primeres vistes d’aquest gran miracle geològic. L’important calitxa present junt amb el sol ponent impedien però unes vistes clares en direcció a l’oest, per la qual cosa decidíem fer nit allà mateix i esperar que la matinada ens portés millor sort. Desgraciadament, malgrat arribar més aviat que mai, el campground estava ja tot ple, problema que hem solventat gràcies a la bondat d’una jove parella belga que només anava amb cotxe i tenda, i que ens ha permès compartir la zona d’aparcament de la seva parcel.la per posar la nostra vella Daisy i poder-hi dormir.
Total acumulat: 3678 milles (5885 km). Estats (13): New York, New Jersey, Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Iowa, Minnesota, South Dakota, Wyoming, Idaho, Utah i Arizona.

0 comentaris: