08 d’agost 2009

Per les grans esplanades

I el road trip per fi ha començat. No és que no m’hagin agradat les estades a NY i Chicago, però sincerament tenia ganes de fer quilòmetres en busca de paisatges. Avui ha estat dia de transició per acostar-nos a South Dakota, estat on hauríem de trobar les primeres maravelles naturals del viatge. Això no ha tret que el dia no fos profitós. En primer lloc per fi hem trobat una gasolinera amb una bona bomba d’aigua, la qual cosa ens ha permès fer-nos la primera dutxa decent des que vam sortir de l’hotel de NY, la qual cosa sempre s’agraeix. També hem tornat a repostar provisions per sobreviure un parell de dies més sense necessitats de restaurants ni allotjaments. I sobretot hem deixat Illinois, les seves zones industrials i els paisatges de bosc europeu per endinsar-nos a Iowa, amb les seves carreteres de rectes interminables i grans planícies cobertes de camps i vegetació natural de poca alçada. Els camions han desaparegut, així com la major part del trànsit, i el viatjar cap a l’oest ens ha obsequiat amb una posta de sol preciosa i l’aparició de la lluna plena amb tons rogencs. Llàstima que les presses d’aquest viatge no permetin senzillament aturar-se a contemplar-ho i esperar al dia següent per continuar la travessa...
La sortida d’Illinois no podia ser més exitosa. Buscant el poble de Dubuque (primer d’Iowa), port industrial al costat del Mississipi amb un carrer de cases victorianes i un parell d’edificis remarcables respecte la mitjana de pobles americans de cases familiars, ens hem equivocat i hem entrat a East Dubuque, el poble a l’altra vora del riu. Com sol passar en els viatges, de vegades aquests errors són benvinguts, i ens hem trobat enmig d’una festa major... La Chicken Wings Fest. A més de concert de rock-country, atraccions pels nanus i una barra, l’atracció era el concurs d’aletes de pollastre entre els habitants del poble. Un cartró de 5$ donava dret a 10 aletes de pollastre que un podia anar provant de les variades paradetes. A la pràctica, com ja era tard per dinar, a tot arreu t’anaven donant aletes sense marcar-te el cartró, així que ens hem posat les botes d’aletes fetes de mil maneres diverses. L’ambient al carrer genuinament americà, tot de gent molt grossa amb safates carregades fins a la bandera d’aletes i el got de litre de birra, mentre el públic més jove mirava encuriosit als únics turistes de la mostra.
La jornada ha acabat novament en una àrea de descans, aquest cop de la I-90, prop de Jackson. Esperant que per fi demà es dormi en un lloc més autèntic, el road trip d’avui ha conclòs amb 522 milles adicionals, assolint un acumulat de 1407 milles (2251 km). El nombre d’estats augmenta en dos: New York, New Jersey, Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Iowa i Minnesota.

1 comentari:

Fonsay ha dit...

Y la foto de las 3 mozas??? Viva America !!