13 d’agost 2008

Cami cap a Hoi An

El mateix cotxe que ens feia la ruta per la DMZ ens va baixar cap a Hoi An, un cami de poc mes de 200 quilometres, que com sol passar en aquests paisos es fan eterns. I no es que la carretera estigues especialment en mal estat, pero el constant transit de camions anant a 30 mes la bogeria de les motos alenteix el trajecte. I aixo que en aquest pais les linies continues no volen dir res i la gent adelanta en qualsevol lloc, confiant en que les motos s'apartaran i que si apareix un cotxe o camio podran passar els tres vehicles. De fet va ser divertir comprovar que quan volen que no adelantin (en un revolt especialment perillos o en algun tunel) han de posar pals enmig.
En el llarg trajecte vam fer alguna paradeta. La primera a Lang Co Beach, la primera platja turistica que hem vist i amb un ressort al costat. Com el Xi (conductor) ens va deixar tirats mentre feiem es fotos perque tenia gana, vam ressignar-nos a prendre una beguda alla, mentre el Xavi es barallava amb el coconut que havia comprat.
Pel cami vam creuar la ciutat de Danang, la quarta ciutat del pais, i que malgrat estava previst visitar, finalment hem descartat. Com la vam fer sencera en cotxe ens hem pogut fer una idea del que es. Una especie de Hanoi amb dos carrers molt amples i llargs i un transit que encara es mes bogeria. Les rotondes amb camions, cotxes i milers de motos son un espectacle a veure.
A les afores de Danang hi ha les Marble Mountains, un grup de cinc muntanyes dedicades als seus cinc elements naturals (foc, aigua, roca, fusta i metall) i d'on s'extreu marbre, malgrat que la majoria de figures espectaculars que es venen provenen de marbre xines. Alla es poden visitar coves guiats per algun nen que s'ofereix, cosa que no vam fer per l'hora que ja era; aixi que ens vam limitar a visitar el raco budista amagat en les muntanyes, amb pagodes, figures de marbre i vistes espectaculars.
Finalment a les set de la tarda arribavem a Hoi An i dirigiem al taxi al l'hotel An Phu que haviem vist a la Lonely, on ens esperava una merescuda piscina decorada amb dragons.

0 comentaris: