06 d’agost 2008

Trekking per Sapa

Despres de l'experiencia de les motos d'ahir, avui hem decidit fer una mica d'esport mitjançant una ruta de trekking que oferia l'hotel per 8 $, amb guia i menjar inclos. Acompanyats per un dia molt millor que ahir (amb una tarda sense nuvols per primer cop a Vietnam), hem pogut gaudir de l'espectacular paisatge de la regio, amb les terrasses d'arros que en epoques de pluja s'inunden completament, les valls que formen el riu Vermell i els seus afluents i les muntanyes frondoses de vegetacio selvatica. A la vegada que ens internavem per camins cada cop mes enfangats i ens mullavem les botes intentant creuar algun rierol, anavem veient diferents etnies de la regio, sempre dones (on estaran els homes? ahir ens van dir treballant el camp, pero visibles sempre son nens), venent productes textils semblants. A pesar que a primer cop d'ull semblen totes elles bastants semblants, fora les indumentaries que les caracteritzen, la llengua i cultura de cadascuna d'elles es completament diferent. De fet a Vietnam hi ha 54 llengues reconegudes diferents, la majoria en aquesta regio nordica. Avui pero la pressio era molt menor, suposo ajudats de que hi havia bastant turista ja fos del nostre grup o d'altres, en comptes d'estar els tres acorralats com ahir. Aixi que les compres s'han reduit al minim imprescindible.
A l'hora de dinar hem provat avui tots la pipa vietnamita, el funcionament de la qual es semblant a la sisha, encara que no ho sembli (si no digueu-li al Xavi quan s'ha mullat tot a l'agafar-la), pero bastant menys aparatosa (i practica si es vol fumar molt).
La tornada a l'hotel ha estat en minibus i la tarda s'ha aprofitat per donar alguna volta per la ciutat de Sapa i reservar per dema el lloguer d'un jeep, amb el que arribar a les regions mes llunyanes. El jeep ens ha de deixar a Lao Cai, on tornarem a agafar el tren nocturn cap a Hanoi, per empalmar al cap de dos hores amb el tour organitzat a Halong Bay (3 dies, 2 nits per 60 USD). Aixi doncs, pot ser que durant alguns dies no pugui actualitzar la pagina al ritme quasi instantani que estava portant.

1 comentari:

xerop ha dit...

Grans cròniques les seves, Herr Kus, com sempre! És genial poder-te llegir i fer-se una idea del que esteu vivint, merci! Ara que tindreu menys internet, si hi ha algun happy ending feu una perduda :p