15 d’agost 2008

Ultimes hores a Hoi An i bus a Nha Trang

La segona nit a Hoi An podria ser prescindible pel viatger curts de dies a Vietnam, pero en el nostre cas ens ha anat be una mica de relaxacio en la poblacio mes bonica i tranquila que hem trobat. La nit va transcorrer sense grans coses a destacar: una cervesa al moll del port, un sopar tipic de Hoi An (Cau Lao + Fried Wanton + White Rose) en un local que no destaca per la seva velocitat (ens vam entretenir amb la lluita de llangardaixos marcant territori en la paret), uns postres a la terrassa del Tam Tam Cafe i unes copes i billar (ens van fer fora a la primera) al Before & Now.
El dia tambe ha transcorregut tranquil. Llevar-nos veient la segona part del Espanya-Alemanya de basquet (primer contacte amb les olimpiades), un bon esmorzar i unes partides de billar entre nosaltres a l'hotel. Al migdia hem sortit a donar una volta pel mercat, on he aprofitat per comprar una corbata de seda per 1$ i uns pantalons curts per 4$. Hoi An es la capital dels sastres i esta ple de botigues on un pot trobar tot tipus de vestits i fer-se'n algun a mida. Per matar el temps hem decidit agafar un vaixell pel riu (1$/hora/persona), que ha resultat mes interessant de l'esperat. A mes de prendre el sol amb una mica de vent (l'ambient a la ciutat era sofocant), hem pogut veure les tecniques de pesca amb xarxa que utilitzen, l'extraccio de sorra per a construir dics i algun paisatge fluvial amb muntanyes al fons bastant bonic.
Hora ja d'anar cap a la zona dels autobusos i fer un dinar-sopar molt bo, marcat pero per l'aranya enorme que es va pujar sobre el Xavi i que em va tirar a mi. El fotut del cas es que no l'he notat fins veure-la al terra (fins llavors no entenia el Xavi fotent crits i tirant les cadires del restaurant) i comprovar el seu tamany esfereidor. Total que hem montat un bon espectacle, provocant les rialles dels vietnamites, que ens han acabat oferint la taula de la terrassa. I es que Hoi An es molt bonica pero no apte per maniacs. Els llangardaixos son el pa de cada dia a restaurants, bars i habitacions de l'hotel. Sobre l'aranya monstruosa sobren comentaris. I rates per la nit de tornada a l'hotel, sobretot en les immedacions del mercat, tambe se'n trobara l'intrepid viatger.
A les 6 de la tarda hem agafat el slepping bus, un autobus xines modern ple de lliteres. Mes net que el tren nocturn, pero mes incomode, especialment per la gent com jo que es mou molt i no esta acostumada a dormir boca amunt. Dotze hores mes tard i havent aconseguit aclucar l'ull una estona, acabem d'arribar a Nha Trang, on es un tres i no res hem trobat l'hotel, hem dormit una mica i estem esperant la sortida al tour per les illes del voltant.

1 comentari:

Marc Gil ha dit...

doncs a NY el q mes estem veient son rubiacas espectaculars! Cuideu-vos!!