11 d’agost 2008

Hue

El viatge en tren fins a Hue ha durat mes de l'esperat, la qual cosa ens ha obligat a un canvi de plans. Aixi que en comptes d'anar avui a la DMZ (Desmilitarised Zone), ens hem limitat a visitar la mes bonica i tranquila ciutat de Hue.
Amb mes de 300.000 habitants, no es pot considerar Hue precisament un poble, pero respecte a Hanoi l'estres era molt menor. Despres d'un bon esmorzar (el millor fins a ara a una tercera part del preu pagat fins ara), ens hem adentrat pel centre de la ciutat emmurallada, on destaca la ciutadella que formava l'antiga ciutat imperial. Aquesta esta actualment en reconstruccio degut als efectes de la guerra, pero alguns dels edificis ja estan acabats, mentre que a la majoria encara lo queda molt treball per fer. De totes maneres pels 2 euros que val l'entrada val la pena visitar-ho, doncs de moment arquitectonicament es el millor que hem vist. La resta del centre no destaca especialment, pero es agradable passejar pels carrers, bastant mes nets que a Hanoi, o prendre alguna vegada en alguna terrassa de carrer per suportar millor l'asfixiant calor que esta fent (i de moment encara sense sol). Despres d'un dinar de marisc (barat pero no massa encertat), hem agafat unes moto-taxis per anar a la propera tomba de Tu Duc, un recinte espectacular on va viure l'antic emperador, amb jardins, llacs, temples i el seu mausoleu, que sense ser el que un espera d'un recinte aixi a Europa (per l'estat de conservacio), si es interessant de veure.
L'experiencia amb moto-taxi, quan el taxista es prudent i el transit no es tan elevat, no ha estat tan interessant com a Hanoi, pero segueix sent el millor mitja per distancies llargues interurbanes sense maletes a un bon preu si es sap negociar. Espectacular per cert l'arrencada de totes les motos que s'havien acumulat a un pas a nivell pel pas del tren.
Despres del sopar i la copa que ens esperen avui, dema toca matinar per visitar la DMZ amb un cotxe de lloguer (amb conductor), que ens portara despres mes al sud fins a Hoi An.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Was ist los Herr Caus?
No se chico...
De momento, la impresión que tengo según leo tus Posts, es que os está defraudando bastante el viaje, ya sea por los vietnamitas (timadores y poco serviciales) como por los lugares de interés turístico poco cuidados.
Espero que os vayan mejor las cosas estando en el sur del pais y en Camboya... ya contarás. Y arregla la camará de fotos!!

Gruesse,
Alfonso

PD: Vaya con la tormenta Kammuri: http://www.20minutos.es/noticia/405391/0/victimas/riadas/vietnam/

Anònim ha dit...

Òstia, doncs jo no ho veig així... pel que es desprén dels teus posts, dedueixo que el viatge està guapo, és una bona aventura però que justament aquelles variables que tu no pots controlar (temps, hospitalitat i planificació de les visites guiades) no acaben d'ajudar del tot... la part bona, encara et falten 2 setmanes, i heu demostrat que la vostra planificació i convivència és molt bona (com a mínim és el que es desprén), de manera que a una mica que els factors externs es posin de cara, el viatge serà molt bo

Apa, segueix informant!

sukkus ha dit...

Es mes el que diu el Joanda, malgrat que no nego que m'esperava el pais millor. Es a dir, el viatge esta be, pero et queda la sensacio (i mes parlant amb gent) que Tailandia, Laos i Cambodja haurien estat millor.

Sobre la camara, Alfonso, no tiene arreglo. Comprare una si las encuentro a buen precio, lo que aun no ha pasado.