23 d’agost 2008

Ciutat Ho Chi Minh aka Saigon

Rebatejada pels nord-vietnamites amb el nom de l'heroi nacional, l'antiga Saigon (encara coneguda pels seus habitants amb aquest nom) es la verdadera capital economica del pais. Saigon te efectivament ja l'estructura de gran ciutat, i aixi tot i tenir tambe les seves zones mes tipicament asiatiques (mercats al carrer, etc), tambe te les seves grans avingudes, els seus gratacels i els seus locals pensats per al public estranger (amb preus tambe mes internacionalitzats clar). El transit segueix essent una bogeria de motos, pero com tambe hi ha molt mes cotxe, els semafors es tendeixen a respectar mes.
Despres d'un esmorzar europeu per satisfer una mica l'estomac (fart de tant arros i ous), la visita a Saigon va ser una ruta a peu per tot el seu centre, interromput per compres i gestions necessaries (comprar camara, aconseguir dolars i reservar bitllets d'avio pels ultims dies). Començant per la zona backpacker (Pha Ngu Lao), el mercat de Ben Thanh ens va confirmar el que ja imaginavem tot el viatge: que tot el que anavem veient pel pais es podia trobar a Saigon i mes be de preu. Definitivament l'ultim mati del viatge ja esta reservat per fer les compres dels regals alla.
La zona mes rica de Saigon (Dong Khoi) esta formada per carrers i avingudes mes urbanitzats, amb comerços, grans hotels i edificis de l'epoca colonial francesa, que actualment son museus. Tambe destaca la seva catedral catolica i el Palau de la Reunificacio, on viu el president del pais. Va ser en aquest moment quan la tempesta tropical de torn ens va fer refugiar un parell d'hores en un altre bar de turistes, on vam estar seguint una mica les olimpiades. Passada la pluja una volta mes en busca de la Pagoda de l'Emperador de Jade, a la qual vam arribar desgraciadament massa tard. Aixi que vam tornar repetint l'experiencia del mototaxi i aqui va acaba el meu dia degut a problemes estomacals.
El Xavi i el Miquel van explorar una mica la nit de Saigon acabat al famos club Apocalypse now. Com molts clubs importants d'aquests paisos, el seu public esta format per turistes... i moltes noies a la barra esperant una copa i la peticio d'algun servei mes.

0 comentaris: