23 d’agost 2008

Rumb a Cambodja

Malgrat que el desti del nostre viatge era Vietnam, des del principi vam acordar que una parada obligada havien de ser el temples d'Angkor Wat de Cambodja. Estar "tan a prop"i no veure'ls semblava sacrilegi, aixi que el dia 21 deixavem temporalment Vietnam i el destinavem de viatge en direccio a ells. La tornada pel dia 24 en avio cap a Saigon (100$) ja la teniem reservada.
El viatge va començar a les 8 del mati amb el "fora borda" que en 4 hores (tramits inclosos) ens havia de portar a Pnohm Penh (27$). Les 4 hores es van convertir en 6 hores, el temps just per perdre l'ultim bus diari de Mekong Travel cap a Siem Reap, la ciutat prop dels temples.
Obviant aquest ultim fet, la travessa Vietnam-Cambodja per riu es increible i molt mes recomenable que en autobus. No nomes els tramits son mes curts i la travessia es mes comode, sino que el riu es espectacular. En algunes zones un veu aigua per tot arreu, donant la sensacio d'estar en un mar (d'aigua marro aixo si) saltejat d'illes. El riu (amplissim ja de per si) es va bifurcant i reajuntant multiples vegades en ramals de tamany comparable al llit principal. Tambe es curios destacar la diferencia entre ambos paisos. Mentre la rivera (i en general tot el delta) vietnamita esta densament poblat, la zona cambodjana es molt mes natural, amb selva trencada esporadicament per petits pobles grangers, on es veia a la gent banyant-se en el riu amb els seus animals.
La perdua del bus a Siem Reap nomes ens deixava una opcio, un cop descartat fer nit a la capital per falta de temps. A traves d'un conductor de Tuk Tuk (moto amb remolc per passatgers) gestionavem un taxi compartit que per 40$ els tres ens portes a Siem Reap. Mentre el taxista buscava com omplir mes el seu vehicles, amb el Tuk Tuk donavem una volta d'una hora per Pnohm Penh, veient des de fora les seves principals atraccions (jardins reials i el seu particular Wat), i donant una volta per altres zones d'una ciutat que, a primera vista, no te un atractiu especial.
Finalment el taxi va estar ocupat per un australia de dos per dos, que per sort van posar davant, mentre que a darrere ens van enxufar a un cambodja, que malgrat la pudor que feia (a la qual un s'acaba acostumant), com a minim ocupava poc espai. Pel cami destacar la parada en un poble per beure... i per veure com venien tarantules caramelitzades per menjar (sense que ningu, ni l'australia, s'atrevis a donar el pas). Despres de quatre hores i mitja de viatge, trobavem un hotel (no sense problemes) i podiem anar a sopar i fer alguna copa al Pub Street, abans de viure les experiencies dels temples.

0 comentaris: