04 d’agost 2008

Primer dia a Hanoi i cap a Sapa

Començarem rectificant el post anterior. La persecucio al turista es bastant insuportable. A l'igual que Cuba, al final si un no vol ser timat, el secret esta en no parar. Si l'article que et venen interessa, oblida't de l'honestedat tradicional asiatica, com si estessis al Gran Bazar d'Istambul regateja començant per la meitat i no et sapiga greu acabar marxant si et sembla car... probablement vindran al darrere. Sino, ja ho saps pel seguent que et vingui, el preu per on es moura.
Hanoi no es una ciutat especialment maca, pero te un ritme de vida impressionant. Des de les cinc del mati (nomes pel nombre de botzines em puc imaginar que avui el transit es encara mes intens), i fins el toc de queda a les 12 el bullici al carrer es increible. Ja sigui a la zona de mercat de menjar, ja sigui al mercadillo de roba, als carrers amb els diferents oficis i tendes o a la zona turista de bars, tota la ciutat respira activitat.
El menjar de moment res sorprenent: arros bullit sempre d'acompanyament, verduretes i porc, anec, pollastre o vedella de carn. Bastant semblant als nostres xinos, per avui tenim pendent una paradeta de carrer amb marisc que vam veure ahir i que es veia mes higienica que la majoria.
La festa de Hanoi sembla que fora de divendres i dissabte baixa bastant. Despres d'una Bia Hoi (birra a granel) en un bar autocton on fumaven amb la megapipa vietnamita (llastima que el desconeixement general d'angles o frances no permeti profunditzar molt), un Mai Tai en un bar del famos carrer Bao Khahn i tres Jackis en el actualment de moda "Funky Monkey", un bar discoteca amb musica dance-techno, noies maques (no de pagament mal pensats) pero bastant buit ahir.
Com a anecdota del dia, que ens va deixar bastant de pedra: quan sortim de dinar, veiem tot un cumul de gent pel carrer, pal mani, que segueix a un noi en pilotes escortat amb el cap acotat per dos vietnamites. El noi amb la cara magullada i sagnant intentava fer lleugers intents d'escapatoria que ja sabia infructuosos. No sabem que va fer pero podem imaginar que va acabar al llit de la persona equivocada...
El plan per avui acabar de veure Hanoi (zona mausoleu Ho-Chi-Minh i alguna volta mes pel centre), anar al Teatre de Marionetes d'aigua, recollir els bitllets del que hem reservat, una penultima Bia Hoi i cap a l'estacio, on el tren llitera ens ha de portar durant la nit cap a la zona muntanyosa nord de Sapa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Was ist los ???
Si no es mucho pedir, a ver si puedes ir colgando alguna foto aunque sea una por post.
Estaré pendiente de tus "progresos en Vietnam" estos dias.

Un abrazote